Nowoczesna architektura : SOM rozpoczyna działalność w szpitalu The Christ Hospital w Cincinnati

SOM Skidmore Owings & Merrill (SOM) rozpoczął budowę swojego planu głównego o powierzchni 1,4 miliona stóp kwadratowych dla szpitala The Christ Hospital w Cincinnati, Ohio.
Rozbiórka rozpocznie się na istniejącym garażu na południowym końcu kompleksu szpitalnego, aby oczyścić drogę dla nowego Centrum Ortopedii i Kręgosłupa (OSC).
Współczesny budynek o powierzchni 332 000 metrów kwadratowych opiera się głównie na czerwonej cegle, istniejącej zabudowie i otaczającej ją historycznej górze Mt.
Auburn sąsiedztwo, zapewniając nową publiczną twarz na południowej stronie szpitala.
SOM dąży do uzyskania certyfikatu LEED po ukończeniu w połowie 2015 roku.
Kontynuuj po przerwie, aby dowiedzieć się więcej.
+ 18 Ogromna latarnia.
okno podkreśla charakterystyczną kopułę Szpitala Chrystusowego, jednocześnie zapewniając wspaniałe widoki na śródmieście dla nowych pokoi dla pacjentów.
Projekty mają na celu zwiększenie doświadczenia pacjentów i odwiedzających poprzez promowanie spokojnego i terapeutycznego środowiska, ponieważ naturalne światło zalewa korytarze i każdy pokój pacjenta, a wnętrza są wykończone ciepłymi materiałami, takimi jak drewno.
Noc Downtown.
SOM Nowa, naturalnie oświetlona hala po wschodniej stronie kompleksu będzie bezproblemowo łączyć OSC z odnowionym, zabytkowym wejściem do szpitala.
Niewidoczne, ale istotne elementy składowe planu generalnego to nowe usługi podziemne wzdłuż wschodniej strony kompleksu, które połączą zmodernizowaną centralną zakład energetyczny z wieżą OSC w sposób, który umożliwi przyszłe uzupełnienia i remonty kompleksu bez zakłócania żywotności usługi budowlane.
Concourse – północna perspektywa.
SOM Siedmiopiętrowy budynek (plus jeden poniżej poziomu klasy) obejmuje urządzenia do obrazowania i chirurgii (z 10 nowymi salami operacyjnymi i miejscem na dodanie dwóch dodatkowych sal operacyjnych) na niższych piętrach.
Trzecie piętro (nazwane Poziomem 1) obejmuje obiekty publiczne i jest częścią nowej wewnętrznej ścieżki cyrkulacyjnej, która łączy wszystkie szpitalne budynki na jednym poziomie.
Ogród na dachu jest wbudowany w budynek OSC na tym poziomie, aby zapewnić prywatnemu wytchnieniu na zewnątrz dla użytkowników budynku.
Niepubliczne przestrzenie mechaniczne znajdują się na poziomie 2, natomiast poziom 3 zapewnia nieprzetworzoną przestrzeń dla przyszłego powiększania łóżek pacjentów.
Górne piętra.
Poziomy 4 i 5.
Mają łącznie 60 nowych prywatnych pokoi dla pacjentów i ich usług towarzyszących.
Kolejny ogród na dachu jest dostępny na szczycie struktury.
Northeast Canopy – Lobby 02.
SOM.
Trudno jest zaprojektować coś tak skomplikowanego programowo jak The Christ Hospital w prosty sposób.
SOM Managing Partner Richard Tomlinson II, FAIA, mówi.
Ale nasze rozmieszczenie przestrzeni wyjaśnia optymalne trasy w całym szpitalu, tworząc łaskawe i eleganckie przestrzenie, które promują leczenie poprzez ich uspokajający wpływ.
Pokój Pacjenta – Strefa rodzinna.
SOM Plan główny traktuje kompleks jak kampus.
Poza budynkiem OSC, inne ulepszenia planu głównego obejmują rekonfigurację ulicy, nowe wejście, garaż i centralny zakład energetyczny.
[podobne: schody dywanowe cena, rynny ciągnione, nasady kominowe zabezpieczające przed odwróceniem ciągu ]

Powiązane tematy z artykułem: nasady kominowe zabezpieczające przed odwróceniem ciągu rynny ciągnione schody dywanowe cena